http://ferahfeza-ist.com/ |
Antik Galata'nın bugünkü adı olan Karaköy, çok uzun yıllardır müdavimlerine tarihi bir doku ve mükemmel bir görsellik sunuyor. Özellikle son birkaç yılda birbiri ardına açılan şık, rahat ve orijinal mekanlarıyla Karaköy, İstanbul'un gece ve gündüz hayatına yepyeni ve vazgeçilmez renkler sunuyor. İşte bu renklerden en göze çarpanı hiç şüphesiz ki Ferahfeza. Leb-i Derya ekibi tecrübesiyle yarışa bir hayli önde başlayan ve modern meyhane olarak nitelendirilen Ferahfeza, harika bir menüye ve eşsiz bir manzaraya sahip. Bir tarafta eski Galata ve Karaköy evleri üzerinden yükselen İstanbul'un simgelerinden olan Galata Kulesi'ne bakan teras kısmı, diğer tarafta ise liman, tarihi yarımada ve Haliç ışıklarına göz kırpan, kışın üstü kapalı, yazın ise açık olan dining kısmı bulunmakta. Bu iki kısmın arasındaki alan ise günümüz modern dekorasyon ve aydınlatmasının tarihi ve ahşap Karaköy atmosferine uyum sağlamış iyi bir örneğini oluşturuyor.
Unutmadan söylemeliyim ki mekan, Mimarlar Odası binasının teras katında bulunmakta ve bu yüzden mekanın girişi, eski, loş ve biraz ürkütücü diğer Karaköy mekanlarının aksine bir hayli aydınlık, modern ve güven verici. Peki ne demek bu Ferahfeza dediğinizi duyar gibiyim. Ferahfeza, adını ünlü gazeteci-yazar Ece Temelkuran'ın önerisinden almış ve Türk müziğinde önemli bir makammış. Ferahfeza bir makam adı olsa da, ''ferah'' kısmını, eşsiz manzaraya doğru nefes alıp verirken tam olarak hissedebileceğiniz kaçınılmaz bir gerçek.
Gelelim Ferahfeza'yı özel kılan mutfağına. Menüde oldukça yoğun, çeşitli ve birbirinden iddialı Akdeniz esintileri hakim ve bu durum Ferahfeza'yı iyi bir ''modern meyhane'' yapıyor. Öncelikle kullanılan bütün malzemeler mevsimine göre seçiliyor ve her biri en iyi yetiştiği bölgeden getiriliyor. Oldukça çeşitli soğuk mezeler, çeşitli yörelere özgü peynirler, güzel mi güzel ara sıcaklar, ana yemekler, çıldırtan tatlılar ve zengin bir içki menüsü Ferahfeza'nın olmazsa olmazları. Izgara ahtapot, limonlu humus kremasıyla sunulan kırmızı biberli karides, acılı karides, peynirli çıtır börek benim tadına bakabildiğim ve şiddetle tavsiye edebileceğim lezzetler. Ayrıca herkesin dilinde olan ancak kış sezonu olması sebebiyle tadına bakamadığım, Babakale'den gelen taptaze domateslerle yapılan domates mücveri, şimdiden yazın tadılacaklar listesinde ilk sırada.
Yine unutmadan belirtmeliyim ki gündüz manzarası sevenler için Ferahfeza efsane bir pazar kahvaltısı sunmaya da başlamış benden söylemesi. Fiyatlardan söz edecek olursak, elbette şıklığı, manzarası ve kalitesi gereği fiyatlar belirli bir seviyede tutulmuş ancak benzer birçok mekana oranla fiyatlar oldukça uygun, o yüzden gerilmeye ve korkmaya hiç gerek yok.
Gitmeyi düşünenler için hemen belirtmeliyim ki rezervasyon yaptırmadan gitmeyi aklınızdan geçirmeyin zira mekan damak tadına düşkün İstanbulluların, Karaköy müdavimlerinin, sanat ve cemiyet dünyasının pek çok isminin akınına uğruyor.
Son olarak mekan sahiplerini ve işletmecilerini kutluyor, İstanbul'a böylesine güzel, İstanbul'da yaşamayı keyifli kılan yeni mekanlar kazandırmalarını diliyor, sizlerle ise yeni mekanlarda buluşmayı diliyorum.
Rezervasyon, adres ve iletişim bilgileri için:
http://ferahfeza-ist.com/
Yorumlar
Yorum Gönder